Ga direct naar de content
Gemeente Heemstede

Teamleider communicatie/strategisch adviseur

Solliciteer uiterlijk woensdag 11 september
Overveen 36 uur 5.008 - 6.777

Ben jij klaar voor een unieke uitdaging waarbij je de communicatie van twee gemeenten strategisch vormgeeft? Leidinggeven, adviseren, en écht impact maken in een dynamisch en betrokken team? Dit is jouw kans!

Wat ga je doen als Teamleider communicatie/strategisch adviseur?

Als strategisch communicatieadviseur ben je een stevige sparringpartner voor het bestuur, je collega’s en de gemeentelijke organisatie. In je rol van teamleider geef je op inspirerende wijze vorm aan de ontwikkeling van het communicatieteam en de communicatiefunctie binnen beide gemeenten.

  • Je geeft sturing aan het communicatieteam waarbij je mensen laat werken vanuit hun kwaliteiten en talenten. Je stelt prioriteiten en coördineert op planmatige wijze de werkzaamheden. Met als resultaat effectieve externe en interne communicatie die bijdraagt aan het realiseren van de organisatiedoelen.
  • Je zorgt dat het team goed gepositioneerd is in de organisatie, geeft vorm aan de teamontwikkeling.
  • Je bent aanspreekpunt en woordvoerder voor het bestuur rond complexe of gevoelige issues die spelen en zorgt dat nieuwe issues tijdig gesignaleerd worden.
  • Voor je ‘eigen’ projecten ontwikkel je realistische communicatiestrategieën en zorg je dat deze op praktische wijze gerealiseerd worden.
  • Samen met collega’s zorg je voor een goede en professionele relatie met de pers en agendeer je relevante communicatiethema’s.
  • Je draait mee in de piketdiensten van de Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) en van de beide gemeenten.

Hoe ziet het team communicatie eruit?

Team communicatie is een bevlogen team dat bestaat uit een teamleider, adviseurs en medewerkers. Het team werkt voor zowel de gemeente Bloemendaal als Heemstede. Wij werken hybride; op beide locaties en van huis uit. We zorgen ervoor dat we elkaar regelmatig zien op één van de locaties. Wij werken hard, sparren als het nodig is en zijn niet te beroerd om voor elkaar in te springen. Én we maken tijd voor (werk-)plezier. Team communicatie maakt onderdeel uit van de Gemeenschappelijke Regeling Bedrijfsvoering (werkzaam voor de samenwerkende gemeenten Bloemendaal en Heemstede, totaal ongeveer 550 medewerkers). Collega’s van andere teams ontmoet je onder andere tijdens de lunch en het maandelijkse koffiemoment waarbij de gemeentesecretarissen alle medewerkers bijpraten. Daarnaast kun je lid worden van de actieve personeelsvereniging voor leuke uitjes. Zo voel je je snel thuis bij Heemstede en Bloemendaal!

Wat vragen wij?

  • Je hebt een relevante communicatieopleiding op wo-/hbo-niveau. Je volgt nieuwe ontwikkelingen binnen het vakgebied en hebt een aansprekende visie op communicatie.
  • Je bent een ervaren communicatiestrateeg met ruime ervaring bij een overheidsorganisatie en met woordvoering en crisiscommunicatie rond complexe dossiers met veel media-aandacht. Je kiest daarbij op natuurlijke wijze de juiste rol ten opzichte van bestuurders en beleidsadviseurs.
  • Als teamleider werk je vanuit vertrouwen en geef je veel professionele ruimte. Je coacht collega’s vakinhoudelijk bij de inzet van (online) communicatie binnen projecten. Daarnaast ben je een echte ‘teamplayer‘ die de handen uit de mouwen steekt om samen de klus te klaren.
  • Je kan goed overzicht houden, schakelt eenvoudig tussen een grote hoeveelheid onderwerpen en onderscheidt eenvoudig hoofd- en bijzaken.

Wat bieden wij?

  • Een functie voor 36 uur per week.
  • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Een salaris van maximaal € 6.777,- (functieschaal 12) bruto per maand o.b.v. 36 uur per week, afhankelijk van opleiding en ervaring (vanaf 1 oktober 2024 is het salaris maximaal €6.862,- bruto per maand o.b.v. 36 uur per week).
  • Het salaris wordt aangevuld met een Individueel Keuze Budget van 17%. Zo kies je elke maand welk deel je van dit budget, dat onder andere bestaat uit jouw vakantiegeld en eindejaarsuitkering, laat uitbetalen.
  • Andere extra’s, zoals een vitaliteitsbudget van € 185,- bruto per jaar, een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- bruto per jaar en korting op je maandelijkse premie.
  • Ruimte voor ontwikkeling met uitstekende studiefaciliteiten.
  • Hybride werken met een ingerichte thuiswerkplek naast een flexwerkplek op het gemeentehuis en een thuiswerkvergoeding van € 3,- per dag. De werktijden zijn flexibel.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met Wendy van der Veen, Manager Bedrijfsvoering (w.vanderveen@bloemendaal.nl).

Wil je reageren?

Wat leuk! Solliciteren kan tot en met 11 september

De stappen daarna zijn:

  • Week 37: selectie wordt gemaakt
  • Week 38: eerste gesprekken
  • Week 39: tweede gesprekken

We kijken uit naar je reactie!

Locaties: Heemstede en Bloemendaal

Wij gaan zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Kijk voor meer informatie op http://www.heemstede.nl/privacy. 

Delen:

Interesse?

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Wendy van der Veen van Gemeente Heemstede