Ga direct naar de content
Gemeente Heemstede

Stage Frontoffice Publiekszaken

Solliciteer uiterlijk donderdag 31 oktober
Heemstede

Ben jij een enthousiaste en ondernemende 3e jaars mbo-student juridisch-administratief dienstverlener of Legal, Insurances & HR Services Specialist? En wil jij ervaren hoe het is om het visitekaartje te zijn van onze gemeente? Dan heeft team Publiekszaken van de gemeente Heemstede een leuke stageplek voor jou! 

Wat ga je doen als stagiaire?

Als stagiair(e) Frontoffice Publiekszaken werk je mee met onze ervaren medewerkers en word je het visitekaartje van onze gemeente. Je leert hoe je onze inwoners en ondernemers op een klantgerichte manier te woord staat, via de telefoon en online. Daarnaast leer je hoe je reisdocumenten, rijbewijzen, parkeervergunningen en andere gemeentelijke producten aanvraagt.

Elke dag is anders: de ene dag help je inwoners aan de balie en de andere dag voer je telefoongesprekken waarbij je de vraag achter de vraag weet te achterhalen. Je leert de balans te vinden tussen klantgerichtheid en het geven van duidelijke antwoorden, zelfs als dat ‘nee’ betekent.

Ben jij klaar om onder begeleiding te groeien en de kneepjes van het vak te leren? Dan is deze stage jouw perfecte start!

Hoe ziet een stageweek er uit?

Je gaat beginnen aan de receptie, hier neem je ook de telefoon op en sta je inwoners online te woord.

Vragen beantwoorden van inwoners en collega’s, reisdocumenten en rijbewijzen uitreiken en een gezellig praatje met één van onze vaste bezoekers. Misschien begin je al met het aanvragen van documenten of regel je een parkeervergunning voor een nieuwe inwoner. De volgende dag zit je aan de balie en schrijf je mensen in die vanuit het buitenland (tijdelijk) in Nederland komen wonen. Je handelt een geboorteaangifte af en maakt een melding voorgenomen huwelijk op. Iedere dag is anders!

Wie ben je?

  • Student administratief juridisch dienstverlening, Legal, Insurances & HR Services Specialist of iets soortgelijks;
  • Je bent een stressbestendig, klantvriendelijk en je werkt secuur.

Wat mag je van ons verwachten?

Een uitdagende en afwisselende meewerkstage met goede begeleiding en in een leuk team! De stagevergoeding bedraagt €500,-- bruto per maand op basis van een 36-urige stageweek. De stageperiode en het aantal uur per week worden in overleg bepaald.

Wat doet de afdeling Publiekszaken?

Wij zijn een team dat hard werken en gezelligheid op de werkvloer afwisselt. Je staat er nooit alleen voor, er is altijd iemand die met je meedenkt. Lunchen doen we in wisselende samenstellingen grotendeels gezamenlijk. Maar wil jij lekker een frisse neus halen tijdens je pauze? Dat is geen enkel probleem, Heemstede biedt leuke wandelroutes! Collega’s van andere teams ontmoet je onder andere tijdens de lunch en het maandelijkse koffiemoment waarbij de gemeentesecretaris alle medewerkers bijpraat. Daarnaast kun je lid worden van de actieve personeelsvereniging voor leuke uitjes. Jonge ambtenaren hebben daarvoor hun eigen groep ‘JA!’ opgericht. Zo voel je je snel thuis bij Heemstede!

Meer weten?

Neem dan contact op met Malou van Tongeren-Vink (Teamleider Publiekszaken) via m.vink@heemstede.nl.

Interesse?

Hebben we je enthousiast gemaakt? Mooi! Solliciteren kan tot en met 31 oktober. Zodra wij een geschikte stagiair hebben gevonden, sluit de vacature eerder. De stageperiode en het aantal uur per week kan in overleg worden bepaald.

Locatie: Heemstede

Wij gaan zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Kijk voor meer informatie op http://www.heemstede.nl/privacy.


Delen:

Interesse?

CV
Motivatie

Meer informatie over deze vacature?

Neem contact op met Malou van Tongeren-Vink van Gemeente Heemstede